2019_deschidere_mca-tla.jpgpsihoped.jpg2019_deschdiere_ZI.jpg2019_deschdiere_id.jpg

Resurse pentru Studenți

 

Management și bune practici educaționale în contextul provocărilor lumii contemporane

Adrian Roșan, Gligor Hagău (coordonatori) - ISBN 978-973-109-729-9 (Argonaut) / ISBN 978-606-799-228-1 (Limes) 2017

coperta volum Adrian Rosan si Gligor Hagau coordonatoriPrefață

Volumul Management și bune practici educaționale în contextul provocărilor lumii contemporane, rezultat al lucrărilor simpozionului național URME VII… SPRE ȘCOALA ROMÂNEASCĂ DE MÂINE a implicat eforturile cognitive și experiența managerială și educațională a unor cadre didactice și manageri din învățământul preuniversitar și universitar. Ideea unui simpozion care să aducă la un loc atât experiențele manageriale și educaționale din învățământul preuniversitar, cât și din învățământul universitar este un prilej fericit de întâlnire științifică care înainte de toate transmite un mesaj clar și anume acela, că atât managemntul educational, cât și practica educațională de la clasă sunt eficiente doar în virtutea coexistenței, după cum relația reală dintre învățământul preuniversitar și cel academic este o îmbinare utilă în contextul provocărilor lumii contemporane. Un principiu de bază, care în contextul educației românești este încă în dezvoltare este munca în echipă și aici facem referire la munca în echipă la nivelul managementului educațional, la munca în echipă privind conținuturile programelor școlare, la munca în echipă privind activitățile instructiv-educative, la munca în echipă în activitățile educaționale și cele incluzive cu elevii cu cerințe educaționale speciale, la munca în echipă privind mangementul conflictelor de la nivel institutional sau de la nivelul clasei de elevi, la munca în echipă manageri școlari-cadre didactice-părinți. [continuarea în interiorul volumului]

 

 

 


 

 

 

Effective Education for People Working with Vulnerable Persons

 

Manualul este elaborat în cadrul proiectului Educație eficientă pentru specialiștii care lucrează cu persoane vulnerabile, finanțat de Erasmus +. Proiectul este implementat printr-un parteneriat dintre Malta, Slovenia, România și Marea Britanie. Ghidul a fost proiectat în scopul dezvoltării unor activități de conștientizare și de formare profesională privind copiii și adulții vulnerabili care prezintă riscul de a devein victim ale exploatării şi ale traficului uman.

Parteneri: Cross Culture International Foundation – Malta, Institute for African Studies – Slovenia, niversitatea Babeș-Bolyai, Departamentul de Psihopedagogie specială – România, ECPAT UK – Marea Britanie  

Membrii proiectului România: Prof.univ.dr. Adrian Roşan, Conf.univ.dr. Andrea Hathazi, Cadru didactic asociat Dr. Viorel Sîrca, Lector univ.dr. Cristina Bălaş Baconschi, Lector univ.dr. Carmen Costea Bărluţiu, Asist. de cercetare dr. Marian Pădure

O parte din exercițiile cuprinse în ghid au fost preluate şi adaptate din ghidul ‘Combaterea Traficului Sexual al Copiilor: Ghid de formare’, realizat de ECPAT Europe Law Enforcement Group. ECPAT Marea Britanie adresează mulțumiri ECPAT Olanda, organizațiilor partenere și unui mare număr de experți din cadrul diferitelor organizații și instituții care au oferit sprijin în elaborarea manualului original.

Manual de formare pentru profesioniștii care lucrează cu grupuri vulnerabile - Versiunea în limba română (17Mb) / english (14Mb)!

EEPWVP romana      

Aplicația CCIF compatiblă Android poate fi descărcată de aici (24Mb).

Publicat de ECPAT UK.
Copyright © ECPAT UK Februarie 2016

Autori: Debbie Beadle și Bharti Patel, ECPAT UK., Design și editare SAMAZ Ltd Malta, Coperta: foto Kevin Cash President Malta Institute of Professional Photography (MIPP), Editori manual în limba română: Adrian Roşan şi Andrea Hathazi

 

 

 


 

 

 

Abordarea psiho-socială a dizabilității. Modele de evaluare și intervenție.

coperta carete coordonata de Carmen Costea BarlutiuCarmen Costea-Bărluțiu (Coordonator și editor)

Editura Presa Universitară Clujeană - Cluj-Napoca, ISBN 978-606-37-0094-1

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Volumele Simpozionului Național Educație și formare în contextul provocării lumii contemporane - 2016

Educaţie şi formare în contextul provocărilor lumii contemporane - Editori: Adrian Roșan, Vasile Timiș, Gligor Hagău (4Mb)

coperta volum - Educatie si formare in contextul provocarilor lumii contemporaneDescrierea CIP a Bibliotecii Naţionale a României

EDUCAŢIE şi formare în contextul provocărilor lumii contemporane

Editori: Adrian Roşan, Vasile Timiş, Glogor Hagău.

Cluj-Napoca : Argonaut, Limes, 2016. - 409 p. ; 24 cm.

ISBN 978-973-109-690-2 (Argonaut) / ISBN 978-606-799-025-6 (Limes)

 

Educaţie şi formare - perspective actuale - Editori: Gligor Hagău; Daniela Onofrei; Marian Pădure (17Mb)

coperta volum - educatie si formare - perspective actualeDescrierea CIP a Bibliotecii Naţionale a României

EDUCAŢIE şi formare: perspective actuale / Editori: Gligor Hagău; Daniela Onofrei; Marian Pădure

Cluj-Napoca : Argonaut, Limes, 2016. - 409 p. ; 24 cm.

ISBN 978-973-109-661-2 (Argonaut) / ISBN 978-606-799-025-6 (Limes)

 

 

 

 


 

 

 

Volum Cartea Albă a Psihopedagogiei Speciale

Pe sit-ul Departamentului de Psihopedagogie Specială, puteți consulta volumul lucrărilor din cadrul Manifestării Științifice Cartea Albă a Psihopedagogiei Speciale, organizată de Departamentul de Psihopedagogie Specială în perioada 3-5 decembrie 2013.

Lucrările sunt publicate într-un volum online (ISBN 978-973-0-15757-4) și pe CD-ROM (ISBN 978-973-0-15758-1), coordonator Conf. univ. dr. Adrian Roșan.

volum - Cartea Alba a Psihopedagogiei Speciale

 

 

 

Programul Operational Sectorial ”Cresterea Competitivitatii Economice”

Axa prioritara 2 - "Competitivitate prin cercetare, dezvoltare tehnologica si inovare” / Autoritatea contractanta - Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica / Proiect cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe operationale cofinantate de Uniunea Europeana va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro .

Ghiduri de utilizare a platformelor / colectiilor de reviste


 

 

 

Dictionar de Limbaj Mimico Gestual - online  

CLICK pentru a accesa - dictionar de limbaj mimico gestual online


 

 


BIBLIOTECA UNIVERSITARA REGENSBURG

Atentie! Majoritatea revistelor sunt in limba engleza insa interfata de cautare este in limba germana!

Accesand optiunea "Suche" puteti realiza o cautare dupa cuvinte-cheie, cuvinte-titlu sau dupa denumirea publicatiei. Posibilitatile de accesare a informatiilor sunt marcate prin buline colorate:

  • - accesul liber
  • - accesul la full text este permis numai utilizatorilor bibliotecii sau institutiei, care a cumparat licenta revistei
  • - accesul la full text nu este permis; de regulã, poate fi accesat cuprinsul revistelor si abstractul articolelor

Intra pe site!


 

 

 

COLECTIA DE BAZE DE DATE PROQUEST

Atentie! Baza de date  PROQUEST  se poate accesa numai de pe calculatoarele din interiorul retelei Universitatii "Babes-Bolyai" Cluj-Napoca .

Mod de acces in UBB Cluj pentru INTERFATA PROQUEST

  • se intra pe adresa de mai sus
  • clic pe "Connect to Proquest"

In cazul in care sistemul va va cere user si parola inseamna ca nu accesati de pe un calculator din reteau UBB.

Intra pe site!


 

 

 

Biblioteca digitală Cartea Călătoare

Cărţile electronice cuprinse în această bibliotecă sunt destinate în exclusivitate persoanelor cu deficienţe de vedere sau cu dificultăţi de citire. Dacă doriţi să consultaţi lista cărţilor electronice accesibilizate, intrați în pagina Catalog din meniul principal. Dacă doriţi să descărcați o carte din această bibliotecă, trebuie să deţineţi un cont de utilizator şi să vă autentificaţi. Pentru a crea un cont de utilizator mergeţi la creare cont. Inainte de a utiliza serviciile acestei Biblioteci va rugăm să studiaţi rubrica  Termeni şi condiţii.

www.carteacalatoare.ro


 

Joomla templates by a4joomla
eXTReMe Tracker