banner conferinta

Conferința Națională „Educație incluzivă pentru nevăzători – bariere și oportunități” .

 

INVITAŢIE

Fundația Cartea Călătoare și Centrul de Asistenta în Domeniul Tehnologiilor de Acces pentru Persoane cu Deficiențe de Vedere, din cadrul Departamentului de Psihopedagogie Specială, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației a Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca au plăcerea de a vă invita la Conferința Națională „Educație incluzivă pentru nevăzători – bariere și oportunități” .

Evenimentul se va desfășura în data de 26 aprilie 2016 la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Str. Sindicatelor nr. 7, cu începere de la ora 10.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului „Educație incluzivă pentru nevăzători” implementat de Fundația Cartea Călătoare în parteneriat cu Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, Universitatea din București, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea din Oradea, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Buzău, Liceul Tehnologic Special „Regina Elisabeta” București, Liceul Special „Moldova” Târgu Frumos, Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca, Liceul Special „Sfânta Maria” Arad.

Proiectul și-a propus să faciliteze accesul la educație al persoanelor cu deficiențe de vedere, prin crearea unei rețele de suport formată din Fundația Cartea Călătoare și cei 10 parteneri. În cadrul rețelei a fost înființat un Centru național de accesibilizare a manualelor școlare, cărților de specialitate și cursurilor universitare care sunt distribuie gratuit prin intermediul bibliotecii electronice www.carteacalatoare.ro.

În cadrul conferinței va fi prezentată biblioteca electronica www.carteacalatoare.ro și vor fi abordate teme importante în contextul identificării nevoii crescute de accesibilizare a informației pentru elevii și studenții cu deficiențe de vedere:

  • - principalele dificultăți cu care se confruntă persoanele cu deficiențe de vedere pentru a beneficia de educație de calitate,
  • - norme privind securitatea informației,
  • - reglementări legale privind accesibilizarea informației,
  • - tehnologia de acces, o oportunitate insuficient exploatată în România,
  • - accesul la cultură și spații expoziționale.

Vă rugăm să confirmați participarea la eveniment prin completarea formularului disponibil aici. Pentru mai multe informații vă rugăm să ne scrieți la marian.padure [/at\] ubbcluj.ro !

 

Cu deosebită considerație,
 
Fundația Cartea Călătoare
Președinte, Mircea BUCUR 
 
Departamentul de Psihopedagogie Specială
Director, Conf. univ. dr. Adrian ROȘAN
 
Colectiv de organizare: Conf. univ. dr Adrian Roșan, Conf. univ. dr. Andrea Hathazi, Conf. univ. dr. Carolina Bodea-Hațegan, Asist. cercet. dr. Marian Pădure - responsabil centru local CATA, Mircea Bucur - președinte Fundația Cartea Călătoare, Gabriela Dima - manager EIN, Gabriela Tatu - asistent manager EIN, Rodica Hrubaru - responsabil centru local FCC

 

 

 

 

eXTReMe Tracker