Proiectie film accesibilizat

 

I N V I T A Ț I E

Biroul pentru Studenți cu Dizabilități din cadrul Universității Babeș-Bolyai, în parteneriat cu Fundația Cartea Călătoare din FocșaniDepartamentul de Psihopedagogie Specială și Centrul de Asistență în Domeniul Tehnologiilor de Acces pentru Persoane cu Deficiențe de vedere din cadrul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, organizează în perioada 1-2 noiembrie două proiecții speciale de film accesibilizat pentru persoane cu dizabilități vizuale, la care poate participa și publicul larg. 

Vă invităm să participați la proiecția filmelor ”Bacalaureat”, în regia lui Cristian Mungiu (1 noiembrie, ora 16, Sala Club a Universității Babeș-Bolyai, Str. Em. de Martonne, nr. 1) și ”Sieranevada”, în regia lui Cristi Puiu (2 noiembrie, ora 16, Sala 306, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Str. Moților nr. 11, etajul 3). 

Filmele fac parte din cadrul ”Caravanei FAN la tine acasă”, proiect derulat de Fundația Cartea Călătoare. Filmele artistice sunt special accesibilizate pentru persoanele cu dizabilități vizuale. La intrarea în sala de proiecție, spectatorii nevăzători vor primi un set de căști în care vor auzi explicații suplimentare,  inserate între replicile actorilor din film. În cadrul proiecțiilor, nevăzătorii vor putea urmări filmul în aceleași condiții cu ceilalți spectatori. Explicațiile primite în căști vor descrie schimbările de scenă, mimica actorilor, felul în care sunt îmbrăcați și  gesturile mai  importante, astfel încât spectatorul nevăzător să înțeleagă cât mai bine acțiunea și să se integreze în atmosfera filmului.

La proiecție vor participa studenți cu dizabilități, elevi din cadrul Liceului Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca, membri ai Asociației Nevăzătorilor din România filiala Cluj-Napoca, cadre didactice și studenți ai Universității Babeș-Bolyai. 


  

 

 

 

eXTReMe Tracker